Waardetaxatie van uw woonark, motorboot of zeilboot

Taxatie van uw motorjacht, zeiljacht of woonboot, wanneer en waarom?

Taxatie is vereist bij financiering, verzekering (de 3 jaarlijkse waardebepaling) en vaak ook bij de aankoop of voorgenomen verkoop van het zeiljacht of motorschip.

Daarnaast zijn er nog diverse andere redenen waarbij inzicht in de waarde gewenst is, zoals: boedelscheiding, verrekening nalatenschap, faillissement, beslag of onteigening. Of u bent gewoon nieuwsgierig naar de waarde vanwege een refitt of noodzakelijk onderhoud.

Valuation, appraisal, houseboat, motorboat, sailingyacht
Waardebepaling van een woonark

Wij taxeren objectief , ongeacht de reden tot taxatie, daarop kunt u, en andere betrokkenen zoals familie, bank of verzekeraar, vertrouwen.

Wij zijn EMCI gecertificeerd voor het uitvoeren van taxaties van jachten, pleziervaartuigen en kleine bedrijfsvaartuigen. En als 1 van de weinige, aanvullend gecertificeerd voor taxaties van woonarken en woonschepen. Wij hebben veel ervaring met het wonen en varen op het water.

Taxatie, de waardebepaling van uw zeiljacht of motorboot.

Appraisal of a sailing yacht during pre-purchase condition survey
Waardebepaling van een zeiljacht gedurende een aankoopkeuring.

Een waardebepaling gebeurt door het zorgvuldig onderzoeken en onderbouwen van de marktpositie van het schip of van vergelijkbare schepen. Ook controleren wij  op de eventuele inschrijving in het kadaster (Scheepsregister) en voor op het schip rustende beslagen en hypotheken.

Het onderzoek wordt aangevuld met de visuele inspectie van het schip, dit is maatwerk. Deze inspectie is overigens niet vergelijkbaar met een volledige aan- of verkoop-inspectie.

De courantheid en de conditie van het schip zijn belangrijke waardebepalende factoren.

Taxatie voor de verzekering (artikel 7.960 BW)

Taxatie van een motorjacht voor de hypotheek en verzekering.
Waardebepaling van een motorjacht voor de vezekering.

Vaak worden taxaties ( in het kader van artikel 7.960 BW (voormalig artikel 275 WvK) om de ca 3 jaar uitgevoerd voor het bepalen van de verzekerde waarde. Deze waarde staat dan voor 3 jaar vast en is van invloed op het uit te keren verzekeringsbedrag bij schade.

Zo wordt in uw belang, over- of onderverzekering voorkomen. En vooral een vervelende discussie over de dagwaarde op het moment van het ontstaan van de schade, u heeft dan al genoeg aan uw hoofd.

Onze duidelijke rapportages lichten wij desgewenst toe aan uw verzekeraar.

Taxatie, het taxatierapport voor uw zeiljacht, woonschip of motorboot.

Het taxatierapport vermeldt de omschrijving van het schip en haar conditie.

Taxatie van een tjalk als onderdeel van een aankoopkeuring
Taxatie van een platbodem, tjalk.

Al naar gelang de aanleiding van de taxatie worden de dagwaarde, nieuwwaarde, verzekeringswaarde, vervangingswaarde en executiewaarde van het jacht vermeld.

Blue Loeks Marine voert de taxatie van uw jacht, schip of woonark onafhankelijk en objectief uit. Wij zijn erkend als EMCI Registered Yachtsurveyor & appraiser ® voor waarde bepalingen ten behoeve van een financiering of verzekeraar.

Als jachtexpert kijken we niet alleen naar de waarde, maar kunnen zeker ook een goede inschatting maken van de staat van onderhoud van uw schip. Wij geven graag advies tijdens ons bezoek aan boord.

Wij taxeren voor particulieren, bedrijven, curatoren, advocaten en overheidsinstellingen. Ook collega’s doen een beroep op onze kennis.

Neem contact met ons op voor uw taxatie, wij taxeren door geheel Nederland en desgewenst in het buitenland.