Voorbeeld Koopcontract voor uw boot of jacht.

(Als u de koopoverkomst (deels) gebruikt dan krijgt u een korting van 10 procent op onze keuringen. Vermeldt het, maak ons er nogmaal op attent, als u contact met ons op neemt voor een keuring van uw aan te kopen boot of jacht)

In sommige gevallen worden zeil en motorboten of jachten verkocht via een bemiddelaar of  jachtmakelaar. Deze stellen dan de contracten op, en zijn daarin zogeheten vormvrij.  Eenvoudig gezegd, er is niets voorgeschreven, zo lang het niet illegaal is, is alles toegestaan. Vaak gebruiken ze een eigen document, of een voorgeschreven contract, zoals het Hiswa koopcontract voor gebruikte pleziervaartuigen.  Voorwaarden jachtkeuring,-bootinspectie-jachtexpert Let echter heel goed op of het ook uw wensen over de afwikkeling van de aankoop weergeeft, uw positie ook beschermd.

Particulieren onderling gebruiken vaak geen contract, dat raden we sterk af. Er zijn diverse algemeen toegankelijke koopcontracten voor motorjachten en zeilboten te vinden op het internet.   In de bijlage conceptovereenkomst-koop-verkoop-boot-jacht kunt u een voorbeeld contract downloaden voor eigen gebruik. Desgewenst kunt u artikelen, zoals artikel 4, over laten nemen in het  door de bemiddelaar, makelaar op te maken contract.

Voor de financiële afhandeling raden wij altijd aan om de geldstroom via een zogeheten derde rekening te laten verlopen. Dit kan de eigen derde rekening zijn, of bijvoorbeeld die van een notaris.

Of  “boter bij de vis” bij levering,overdracht van het jacht, boot. Dit is veelal van toepassing bij particulieren onderling.