Bootkeuring

Aankoopkeuring bij het kopen uw zeilboot, woonboot of motorboot, waarom?

Bent u tijdens uw bezoek enthousiast geworden over het jacht of de boot van uw dromen ?

Ziet u uzelf al aan boord en wilt het aangeboden koopcontract voor uw droomschip graag direct tekenen?

Proefvaart tijdens een aankoopkeuring. Controle motorwerking en aandrijving
Proefvaart tijdens een aankoopkeuring. Controle motorwerking en aandrijving

U wilt zo snel mogelijk van “uw jacht” gaan genieten?

Dat begrijpen wij, en wij gunnen u graag een “zorgeloos” schip, maar wij adviseren toch dringend om eerst een aankoopkeuring te laten verrichten, zeker als u 1 van de 3 bovenstaande vragen met ja heeft beantwoord.

Door uw verliefdheid en enthousiasme heeft U waarschijnlijk geen oog meer voor de minpunten, (wezenlijke) gebreken, de mogelijke gevolgen en bijkomende kosten.
En als u ze wel ziet, dan worden ze vaak gebagatelliseerd en afgedaan als, hoort erbij, gebruikt schip, de prijs is ernaar, lossen we op, maakt u zich geen zorgen, etc. etc.  De verkoper is u graag van dienst, uiteraard. Hij wil verkopen, dat is zijn rol of zelfs zijn vak.

Onze onafhankelijke jachtexperts, ook wel keurmeester of scheepsexpert, genoemd, kunnen u van dienst zijn om uw objectiviteit en belangen te bewaken, naast het beoordelen van uw droomjacht door middel van de aankoopkeuring.

Er zijn diverse mogelijkheden voor een¬†inspectie, een indicatie van de meest gangbare vindt u onder de submenu’s. Het blijft maatwerk, dus neem gerust contact op voor persoonlijke offerte en advies.