Verkoopkeuring van uw zeiljacht of motorboot

Verkoopkeuring, als u uw motorjacht of zeilboot wilt laten onderscheiden.

Bij een verkoopkeuring wordt het zeiljacht, motorboot of woonschip geïnspecteerd als het te koop wordt aangeboden., bij voorkeur voordat de advertentie met vraagprijs is opgesteld.

Motorboot bij een verkoopkeuring. In dit geval eveneens met vlakdikterapport in het Engels
Motorboot bij een verkoopkeuring. In dit geval eveneens met vlakdikterapport in het Engels

Met ons objectief keuringsrapport of door de verkoop check verkoopt u uw schip sneller en voor een scherpe prijs. Zeker in de huidige kopersmarkt kunt u hier uw voordeel mee doen. Het geeft u en belangstellenden een reële, onafhankelijke indruk uw schip.

U kunt het gehele schip laten keuren, maar u kunt er ook voor kiezen het schip in het water te laten inspecteren, met een vrijblijvende optie voor een onderwaterschip inspectie als u een aspirant koper heeft gevonden. De kosten blijven voor u dan vooralsnog beperkt, maar u heeft al wel een goede indicatie van de conditie van uw schip.

Verkoopkeuring van een tjalk. In combinatie met een diktemeting voor de verzekering.
Verkoopkeuring van een tjalk. In combinatie met een diktemeting voor de verzekering.

Als eigenaar kent u uw schip door en door, maar u heeft in de loop de jaren ook een emotionele band met haar gekregen. Met onze verkoop check kunt u een indruk krijgen hoe uw schip over komt bij een potentiële koper. Wij zijn niet emotioneel betrokken bij uw jacht, maar kijken vanuit de realiteit.  Met deze check wordt het schip niet uitgebreid technisch beoordeeld, maar kijken wij door de ogen van uw (eerste) koper. Zo krijgt u snel een goede indruk hoe uw schip overkomt op een potentiële koper. Dit kan wellicht een stevige discussie geven, maar beter met ons, dan met een geïnteresseerde klant.

De verkoop zal gunstiger en vlotter verlopen. De eventuele geconstateerde wezenlijke gebreken kunnen voor de verkoop worden verholpen of worden verrekend in uw vraagprijs. Hiermee worden conflicten bij de verkoop zoveel mogelijk vermeden.

Wij adviseren om bekende gebreken zoveel mogelijk te verhelpen. Een toekomstige koper zit niet te wachten op een lange “to do” lijst, wil varen en gaat verder op zoek.

Verkoopkeuring van een motorjacht, succesvolle verkoop naar het buitenland dankzij het engelstalige survey rapport.
Verkoopkeuring van een motorjacht, succesvolle snelle verkoop door eigenaar.

Zeker in de huidige kopersmarkt, waar u veel concurrentie heeft en veel beginnende watersporters gaan instappen, en direct willen kunnen varen, net zoals ze voorheen een boot huurden.  De tijd van zogeheten klusboten als “koopjes” verkopen is geweest.

Als verkoper heeft u volgens de wet een meldingsplicht van alle gebreken aan uw eigendom. Met een verkoopkeuring kunt u aantonen dat u uw uiterste best heeft gedaan om aan deze plicht te voldoen.

Het schip wordt op dezelfde wijze beoordeeld als bij een aankoopkeuring. o.a. de conditie van de romp, dek en opbouw, voortstuwingsinstallatie, technische installaties, elektrische installaties, gasinstallatie, tuigage, constructie, veiligheid en een korte proefvaart.

Voor de succesvolle verkoop van dit zeilschip hebben wij een engelstalige verkooprapportage gemaakt.
Voor de succesvolle verkoop van dit zeilschip hebben wij een engelstalige verkooprapportage gemaakt.

Uit praktische redenen of uit kostenoverweging kunt u ook deel-keuringen laten verrichten, zoals een vlakdiktemeting, osmose-onderzoek gecombineerd met de algehele onderwaterschip inspectie.

Geen jacht is gelijk en een keuring is daarom maatwerk waarvoor u bij Blue Loeks Marine in goede handen bent. Onze verkoop check wordt specifiek afgestemd op uw wensen, maar wij adviseren u onafhankelijk over de conditie, zodat anderen daarop kunnen vertrouwen.

Het duidelijk en gedetailleerd keuringsrapport, naar keuze in het engels of nederlands, vermeldt de wezenlijke gebreken met een bijbehorend advies of aandachtspunt. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en kunt u maatregelen nemen voor een vlottere verkoop van uw schip of jacht. U kunt snel zelf op zoek naar een ander schip en daarmee uw voordeel doen met de huidige kopersmarkt.

Desgewenst kunnen wij voor uw belang ook aanwezig zijn tijdens de aankoopkeuring van de koper. Wij overleggen dan met de door hem benoemde expert over zijn bevindingen. In de pleziervaart is het nog ongebruikelijk dat er gelijktijdig twee of meerdere experts aanwezig zijn.
In de zeevaart is het geenszins ongebruikelijk dat alle belanghebbende hun eigen expert benoemen.